Saturday 29 October 2016

Scoala Gimnazială Nr. 4 Suceava - despre noi

Scoala Gimnazială Nr. 4 Suceava




VIZIUNEA

Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava își propune să fie furnizor de servicii educaţionale de calitate, în vederea formării unor generaţii competitive, care să deţină competenţele cheie recunoscute la nivel european, ce vor asigura fiecărui elev dezvoltarea unei personalităţi armonioase, cu gândire creativă și autonomă, cu un sistem de valori civice, morale, culturale, autentice și pozitive.
MISIUNEA
Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava urmărește să realizeze o educaţie bazată pe comunicare, încredere, cooperare, în centrul căreia să fie copilul. Este vizată dezvoltarea capacităţilor, a deprinderilor și a competenţelor pentru a le permite elevilor obţinerea de performanţe și alegerea unei cariere de succes prin includerea într-o formă superioară de școlarizare. Învăţarea este focalizată pe elev, iar actul educaţional este optimizat prin aplicarea unui curriculum centrat pe dezvoltarea de competenţe.
Elevi și profesori, deopotrivă, acced spre modernitate prin dezvoltarea unui spirit de colaborare,prin asumarea libertăţii de gândire și expresie, printr-un efort considerabil de cultivare a cunoașterii și a respectului pentru patrimoniul cultural, istoric, știinţific la nivel naţional și universal, de motivare pentru învăţarea continuă.

TRECUT ȘI PREZENT
Cu 39 de ani în urmă, pentru această şcoală, ridicată în inima unui cartier tânăr al orașului Suceava, cartierul George Enescu, clopoţelul suna ca să-şi adune primii învăţăcei. De atunci, porţile ei au rămas deschise şi a devenit un spațiu al formării de caractere, al insuflării valorilor și virtuților morale, al rigorii și al acuității, totul sub semnul aceleiași voințe – de a rafina fără a pierde esențialul, de a construi fără a deforma.
Școala a fost înființată în anul 1974, conform deciziei nr. 396/23 septembrie a Consiliului Popular, sub denumirea de Școala Gimnazială Nr. 4, situată pe strada Scurtă, schimbată ulterior în strada Zorilor nr. 10. La înființare a funcționat ca școală primară cu un număr de 11 clase și un colectiv format din 11 învățători.
În anul școlar 1975-1976 a crescut numărul claselor primare la 15, fiind îndrumate de 15 învățători, cărora li s-au alăturat 6 clase gimnaziale, la care au predat 16 profesori. Cifra de școlarizare a oscilat înregistrându-se, în medie, pe un an școlar, 2360 de elevi, ajungând la un număr maxim de 2798 de elevi în anul școlar 1983/1984.
După darea în folosință a Școlii Generale Nr. 9 din cartierul Obcine, numărul de elevi s-a redus. Ca urmare, în anul școlar 1997/1998 au funcționat 21 de clase primare cu 590 de elevi și 27 de clase gimnaziale cu 704 elevi. Începând cu anul școlar 2000/2001, populația școlară a scăzut sub 1000 de elevi.
În anul 1979 s-au dat în folosință încă 6 săli de clasă (aripa nouă). Biblioteca funcționează cu spațiu propriu din anul 1975.
Școala noastră a contribuit de-a lungul anilor, la formarea unor generații de elevi care s-au integrat în societate cu mult succes, devenind cetățeni responsabili ai acesteia; ei au îmbrățișat profesii cu înaltă pregătire, devenind profesori de diferite specialități, cadre militare, medici, ingineri, economiști, contabili, juriști, avocați, , jurnaliști etc.
Caracteristicile școlii din prezent:
 Tipul unității de învățământ: Școală Gimnazială (învățământ primar și gimnazial);
 Forme de învățământ: învățământ de zi, învățământ cu frecvență redusă;
 Durata: 9 ani, învățământ general obligatoriu.
 Limba de predare: limba română;
 Școala are contabilitate proprie;
 Servicii oferite: internet, cabinete medicale, cabinet de asistență psihopedagogică,
 Asociație proprie a părinților, cu statut juridic „Părinți, profesori – parteneri în educație”
RESURSE MATERIALE
Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava dispune de :
 19 săli de clasă din care 12 săli au PC, sunt conectate la internet și au aparatură de video – proiecție;
 3 laboratoare din care:
• laboratoarele de fizică și chimie sunt dotate cu PC, imprimantă, videoproiector, ecran de proiecție, internet;
• laboratorul de informatică are în dotare 23 de calculatoare conectate la internet, imprimantă multifuncțională;
 bibliotecă cu un număr de 23507 volume, dotată cu calculatoare și internet ;
 cabinet direcțiune dotat cu calculator, imprimantă, fax, copiator;
 secretariat dotat cu 2 calculatoare, imprimantă/scaner și copiator ;
 cabinet contabilitate dotat cu calculator și imprimantă multifuncțională ;
 sală profesori;
 sală pentru şedinţe dotată cu aparatură de proiecţie și aparatură audio- video ;
 cabinet de asistență psihopedagogică ;
 cabinete medicale ;
 monitorizare video în exteriorul şcolii, holuri, intrare – ieșire din unitate ;
 5 săli cu monitorizare video;
 sistem de acces în școală cu cartelă;
 sală de distribuire lapte/ corn dotată cu rafturi, apă curentă şi frigider;
 cabinet administrator de patrimoniu/inginer de sistem care are în dotatre 2 PC, imprimantă multifuncțională și copiator;
 teren de sport organizat pentru fotbal, baschet și handbal;
 o sală de clasă amenajată ca sală de sport cu vestiare pe hol;
 atelier și magazie materiale în curtea școlii .
RESURSE UMANE
Populația școlară – În anul școlar 2013/2014 și-au început cursurile la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava 653 de elevi, constituiți în 26 de clase, din care:
Ciclul primar Ciclul gimnazial Cursuri frecvență redusă – gimnaziu
420 elevi 194 elevi 39 elevi
15 clase 9 clase 2 clase
Personal didactic – În anul școlar 2013/2014 la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, își desfășoară activitatea 36 de cadre didactice, din care:
 15 cadre didactice la clasele primare din care 12 sunt profesori pentru învățământ primar;
 20 de cadre didactice la gimnaziu;
 1 profesor psihopedagog;
 33 de profesori sunt titulari în învățământ și 2 suplinitori calificați;
 26 de cadre didactice au gradul didactic I, 5 gradul didactic II, 3 sunt cu gradul definitiv în învățământ și 1 profesor debutant;
 11 cadre didactice au studii de master, 1 profesor doctor și 2 cadre didactice au studii postuniversitare aprofundate.
Personal didactic auxiliar – Număr de posturi personal didactic auxiliar 6,5 din care: 2 secretar, 1 administrator financiar, 1 administrator patrimoniu, 1 inginer de sistem, 1 laborant și 1/2 post de bibliotecar.
Personal nedidactic – Total personal nedidactic angajat 5 din care: 3 îngrijitoare,1 paznic și 1 muncitor la întreținere.

No comments:

Post a Comment